pokud jsi tu mene nez rok, tak rok od tveho (ne od privezeni auta,ale od doby,kdy mas ty oficialni vstup ) vkroceni na uzemi CH muzes jezdit s jakymkoli autem a nemusis nikde zadnou registraci provadet. ja osobne s autem na mamku jezdila i pul roku po terminu a nikdy nebyl problem, na auto (resp.ceskou SPZ) je registrovana podzemni garaz i parkovaci karta pro modoru zonu, vyrizovano na gemeinde, vubec nikoho nezajimalo, jak dlouho tu auto je a proc ma cesky znacky. ted jsem auto v dubnu oficialne od mamky koupila a od dubna je prepsane na me a proclene, za tyden mam technickou,tak snad projde:) po roce uz se musi papirovat (teda, melo by se, ale me to prochazelo super a spouste lidem taky, dokonce tu nekdo psal,ze znama jezdi na CZ znackach s autem psanym na mamku uz sest let a nic ji nezmohli) a hlavne menit ridicak z ceskeho na CH - bez toho ti ani autpo nezaregistrujou.
ale asi jsem mela stesti,ze jsme nemela zadny pokuty, nepraskli me sousedi a ani me nestavili policajti nebo celnici na hranicich.
jinak ja myslim,ze tyhloe papiry muzes vyridit na kazde vetsi celnici, ja vse resila pres Thayngen, pred dvema lety jsem tamtudy prevazela i kone, takze vimm,ze to tam relativne odsejpa a jsou tam mili a ochotni lidi (az na arogantniho speditera:D ). a protoze jsme auto importovala v patek vecer po pracovni dobe, mela jsme dokonce moznost prijet s autem znova nebo nechat proclit a celni papiry a registrace vyridit primo v zurichu na pobocce. ale to nevim, kde, ja jsem si tam zajela v sobotu znova:)